blog over virtual assistant

Wat is een Virtual Assistant?

Een Virtual Assistant is een persoonlijke assistent die meestal vanuit haar thuiskantoor, haar eigen werkplek diverse werkzaamheden uitvoert om ondernemers te ondersteunen. Zij is je persoonlijke assistent.

Andere benamingen zijn Virtueel assistent, Virtuele assistent en het wordt meestal afgekort als VA.

Zij doet thuiswerk, het werk wat normaal op kantoor uitgevoerd wordt door een administratief medewerkster of een andere medewerker doet een VA vanuit huis.

Steeds meer ondernemers maken gebruik van een virtual assistant. Een samenwerking met een VA maakt ondernemen leuker en makkelijker!

Ondernemers besteden werkzaamheden waarbij ze hulp kunnen gebruiken, terugkerende werkzaamheden die ze niet leuk vinden uit.

Dit levert ze tijd op, welke ze weer kunnen besteden aan andere zaken of meer tijd voor het gezin.

 

tijd

 

Voordelen van een Virtual Assistant

  • Je hebt geen hoge personeelskosten als: sociale verzekeringen, ziektekosten, of loonbelasting. Ik werk met mijn eigen middelen en heb mijn eigen werkplek. Verder blijf ik mezelf ontwikkelen door het volgen van cursussen en opleidingen.
  • Je krijgt meer balans tussen werk en privé. Omdat ik jouw taken uit handen neem krijg jij weer tijd om je te focussen op waar jij mee bezig wilt en moet zijn. De groei van je bedrijf, meer tijd voor je gezin, vrienden en hobby’s.
  • Je hoeft geen werkplek in te richten. Ik werk vanaf mijn eigen plek en heb mijn eigen tools.
  • Je kan een VA inhuren wanneer jij dat nodig hebt. Je betaalt alleen de gewerkte uren. Je kunt mij op uur basis per week of maand inhuren. Hierdoor is het samenwerken met een VA erg flexibel want zij werkt vanuit huis en jij bepaalt het aantal uren wat jij nodig hebt.
  • Ik ben VA en dus ook zelfstandig ondernemer. Ik weet wat er allemaal bij het ondernemerschap komt kijken en dat daar werkzaamheden bij komen kijken die je niet leuk vindt. Maar de werkzaamheden die jij niet leuk vindt is mijn werk en vind ik wel leuk. Besteed jouw vervelende werk maar aan mij uit!

werken met een va levert geld op

Een VA is een investering maar het levert jou heel wat op, waardoor de investering zich snel en direct terugverdient.

Als je gaat samenwerken met een Virtual assistant levert jou dat geld op. Hoe dan zul je nu denken? Omdat jouw uurtarief hoger ligt dan dat van je assistent. Maak daar eens een sommetje van. Ik doe de taak die jou veel tijd kost, deze tijd kan jij nu aan iets anders besteden. Aan jouw klanten en aan jouw omzet. Reken nu je sommetje maar uit en tel uit je winst!

Werkzaamheden die je kan uitbesteden aan jouw virtual assistant.

Een VA kan heel veel werkzaamheden van je overnemen.

  • Hoe ga je nu van start.
  • Bedenk eerst voor jezelf welk werk je wilt uitbesteden?
  • Welke werkzaamheden hoef je niet zelf te doen maar kosten je wel heel veel tijd?
  • Zet deze werkzaamheden voor jezelf op een rijtje en dan kan je op zoek naar een VA.

Het is spannend om de eerste stap te zetten. Begin daarom met een kleine opdracht. Je kan dan kijken hoe de samenwerking met een VA in zijn werk gaat. Zijn jullie beide tevreden dan kan je steeds meer uitbesteden.

Speciaal voor jou heb ik een checklist gemaakt met 13 werkzaamheden die ik voor je kan doen. Hiermee kan je voor jezelf een beeld krijgen wat voor werk je kan uitbesteden en waar je mee kan beginnen. Download de checklist hier gratis.

Heeft deze blog je interesse gewekt en wil je zelf een virtual assistant worden?

Ik heb een hele leuke waardevolle training gevolgd: “start een succesvolle business als virtual assistant” .

Je kan ook veel informatie vinden op internet, maar een boek lezen is ook erg fijn.

Ik heb daarom ook een leuke boeken tip: Een toekomst als virtual assistant iets voor jou?

Wil je meer informatie neem dan gerust contact met mij op.

Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Je krijgt dan elke maand leuke tips en info.